péntek

Füge a kertből - gorgonzolával



A füge nem mindig érik be kis hazánkban, de ilyen enyhe tél után már nem is csodálkoztam, hogy a kertben levő fa valami hihetetlen megbokrosodott, és telis tele lett szép érett fügével. Egy a bökkenő: a fa nem a miénk, hanem a szomszédunké, de sebaj, mert párat kaptunk ajándékba és így készült el a mai napi betevő.


Hozzávalók :


Fejenként egy-két friss füge

Prociutto vagy húsos baconszalonna szeletek /annyi szeletke, ahány sajt csomagot készítünk/

1 nagy sárga vagy/és piros paradicsom

olivaolaj

modenai balzsamecet

A paradicsomokat felvágjuk egészen kis kockákra. A magvas részt el lehet távolítani, és így sokkal szebb, húsos kis kockákat kapunk. Öntünk rá egy kis olivaolajat és balzsamecetet.

A fügéket egészben hagyva becsomagoljuk őket a sonkába/baconszalonnába, majd serpenyőben kis olivaolajon megsütjük.

Gorgonzola darabkákkal tálalom.

Só, bors nem kell rá, a bacon vagy a sonka ill. a gorgonzola kellőképp sós, a füge édeskés, a balzsamecet kissé savanykást ízt kölcsönöz. Mennyei!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails