hétfő

Scamorza baconbe tekerve, koktélparadicsommal - majdnem South Beach


A múlt heti bejegyzésem óta még mindig a szénhidrátmentesség jegyében próbálom élni a napjaimat, de csak próbalom, mert ez a Balatonnál rég nem látott barátokkal, akik nem arról híresek, hogy sör, szalonna, grillezés nélkül ütik el a tóparti napokat, hát persze , hogy nem sikerült. Így aztán persze, hogy megettem egy lángost a tóparti büfében, hozzá pedig hideg fröccsöket kellett elfogyasztanom.


Scamorza 

A scamorza a mozarellához hasonló, kicsit gumiszerű de a mozarellánál szárazabb sajt. Alakja egy antik bőrből készült pénztartóhoz hasonlít. Eredetileg bivalytejből, manapság leginkább tehéntejből készül natúr és füstölt verzióban. A recept igazából nem is az, hanem egy félkész termék, amit Bolognában vásároltam az ottani Ipercoop-ban. Igaz az jófajta prociutto sonkába volt csomagolva, dehát az most nem volt a frigóban.


2 főre az alábbi mennyiség szükségeltetik :


1 csomag scamorza sajt

Prociutto vagy húsos baconszalonna szeletek /annyi szeletke, ahány sajt csomagot készítünk/

10 darab koktélparadicsom

olíva olaj

friss bazsalikomlevelek

só, bors

A sajtokat falatnyi darabokra vágjuk, és becsomagoljuk őket a sonkába/baconszalonnába, majd serpenyőben kis olivaolajon megsütjük.

Félbevágott koktélparadicsomokkal, paprikalekvárral tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails