szerda

Grillfűszerek, egyszerű pácok

Nem, nem szabadkozom. Néha kell a hús is. És különben is, ezeket a pácokat zöldségekre is használhatod. Cukkini, paprika, padlizsán, hagyma, sőt gomba: mind mind nagyszerűen grillezhetők. Én magam a pácolás, fűszerezés részét szeretem: hagyom a tűzrakás feladatát másra! Forróság, füst..köszönöm nem, de amikor már parázslik, akkor szívesen hozom a dobozkáimat, tele az előkészített finomságokkal. Két kedvenc fűszervariációt osztok most meg veletek.





Grillfűszerek, pácok


Elkészítési idő:        15 perc + 1-2 óra pácolás
Mennyiség:              -
Sütési idő :               10 perc


Hozzávalók:


Különféle szárított fűszerek. Ha van rá lehetőséged, és van egy mozsarad, csak felhasználás előtt készítsd el a keveréket.


A görög


  • ·      oregano (szárított)
  • ·      olíva olaj
  • ·      só bors
  • ·      pici citrom

felhasználás: csirke, borjú (souvlaki) kitűnő, és egyszerű páca ez. A húst kockára vágom, száraz fűszerekkel megszórom. Sót csak minimálisat használok, mert elvonja a nedvességet (el is hagyható). Amennyiben zöldséget grillezek, a szeletelésnél figyelembe kell venni a zöldség típusát. Semmiképp ne szeletjük nagyon vékonyra.


A közel-keleti


  • ·      római kömény
  • ·      kömény
  • ·      koriandermag
  • ·      chilipehely
  • ·      szárított menta
  • ·      szárított fokhagyma (fokhagymapor néven fut)
  • ·     

felhasználás: sertés, bárány (kebab), marhahúsokhoz.


Spenótdip grillezéshez



Megjegyzés: Mindig a friss mellett teszem le a voksom: pácolásnál jobb szeretem  a szárított (persze kitűnő minőségű) fűszerek használatát.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails