Nem, nem
szabadkozom. Néha kell a hús is. És különben is, ezeket a pácokat zöldségekre
is használhatod. Cukkini, paprika, padlizsán, hagyma, sőt gomba: mind mind nagyszerűen grillezhetők. Én magam a pácolás, fűszerezés részét szeretem: hagyom a
tűzrakás feladatát másra! Forróság,
füst..köszönöm nem, de amikor már parázslik, akkor szívesen hozom a
dobozkáimat, tele az előkészített finomságokkal. Két
kedvenc fűszervariációt osztok most meg
veletek.
Grillfűszerek, pácok
Elkészítési
idő: 15
perc + 1-2 óra pácolás
Mennyiség:
-
Sütési idő : 10
perc
Hozzávalók:
Különféle
szárított fűszerek. Ha van rá lehetőséged, és van egy mozsarad, csak
felhasználás előtt készítsd el a keveréket.
A görög
- · oregano (szárított)
- · olíva olaj
- · só bors
- · pici citrom
felhasználás: csirke, borjú (souvlaki) kitűnő, és egyszerű páca ez. A húst kockára vágom, száraz fűszerekkel megszórom. Sót csak
minimálisat használok, mert elvonja a nedvességet (el is hagyható). Amennyiben
zöldséget grillezek, a szeletelésnél figyelembe kell venni a zöldség típusát.
Semmiképp ne szeletjük nagyon vékonyra.
A közel-keleti
- · római kömény
- · kömény
- · koriandermag
- · chilipehely
- · szárított menta
- · szárított fokhagyma (fokhagymapor néven fut)
- · só
felhasználás: sertés, bárány (kebab),
marhahúsokhoz.
Grillgombócok,
cevap
Spenótdip
grillezéshez
Megjegyzés:
Mindig a friss
mellett teszem le a voksom: pácolásnál jobb szeretem a szárított (persze kitűnő minőségű) fűszerek használatát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése