szombat

Ribizlis süti


A ribizli megjelenésekor kissé savanykás, de a sötétpirosra érett ribizli egy pici porcukorral elkeverve, jól behűtve az egyik kedvenc édességem. Süteményt még sosem készítettem, mert ezt a piros gyümölcsöt inkább nyersen fogyasztom, de itthoni nyaggatásra gyorsan összeütöttem ezt az egyszerű sütit.

Ribizlis süti

Elkészítési idő:        25-30 perc
Mennyiség:              8 adag
Sütési idő :               25 perc

Hozzávalók:

250 g friss ribizli (piros, szárától megfosztva) + 1 tk liszt
80 g cukor
80 g liszt
40 g vaj
½ doboz joghurt
2 ek zabpehely
1 tk sütőpor
szeletelt mandula


Elkészítés:

1.    lépés
A  ribizlit megmosom,majd egy villa segítségével szárától megfosztom. Félreteszem.
2.   lépés
A tojásokat a cukorral, a liszttel (a sütőport a liszthez előzőleg hozzáadom) és az olvasztott vajjal egy habverővel habosra keverem. Hozzáadom a joghurtot, a zabpelyhet és egy formába öntöm. Tetejét megszórom a ribizlivel és szeletelt mandulával.
3.   lépés
175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt elkészül.


Megjegyzés: Süti nyári délutánokra. Árnyékos fák alatt üldögélve különösen jólesik.

1 megjegyzés:

"saját levében" írta...

Cseles, könnyű nyári süti. Kinyomtattam!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails