péntek

Fajitas, a mexikói gyorskaja


A finom gyorskajáknak az a titka, hogy jól elő kell készíteni, és – mint mindig- jó alapanyagok kellenek hozzá. A gyorskaják nem feltétlenül készülnek el szupergyorsan, inkább az elfogyasztásuk módjára alkalmazhatod ezt a jelzőt. Én szeretem a laza kerti, teraszi vendégeskedések során is az ilyen ételeket. Akár 20 tortillát is könnyen feltekerhetsz, ha követed a receptet. Ez a mennyiség 4 főre szól és 4 szupernagy tekercs lett belőle. Ha átlagos méretű (palacsintaméret) tortillát készítesz, valószínű dupla annyi szendvicsed lesz.



Előkészítési idő:      10 perc
Főzési/sütési idő :   pár perc grillezés + 15 perc
Mennyiség:              4 adag


Csirkefajitas, a mexikói szendvics


Hozzávalók 4 főre:

·      350 g csirkemell (nálam 1 db)


pácoláshoz:
·      ½ lime (zöld citrom) leve
·      mexikói fűszerkeverék
·      1 tk. olíva olaj
·      só, bors

A szendvicshez:

Tortilla v. más pitaszerű lapos kenyér
Friss zöldségsalsa (legjobb paradicsomból v. paprikából)
Chiliszósz
Petrezselyem v friss koriander


Elkészítés:

1.    A csirkemellett kicsontozom, és két félre választom. Alaposan beszórom a fűszerkeverékkel, és egy pici olajjal- lime keverékével bedörzsölöm. 1-2 óráig, de akár 1 napig is hagyom marinálódni.

2.   Grillezés előtt kiveszem a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. A sütőt bekapcsolom 150 fokra.


3.   Pár perc alatt pirosra sütöm a mell mindkét oldalát, majd betszem a sütőbe. Kb. 15 perc alatt elkészül.

4.   Szeletelés előtt pihentetem. Nagyon vékonyra szeletelem, és betekerem a zöldségekkel, esetleg kevés sajttal, és fűszeres szósszal megszórt tortillába.

5.    Szorosan sütőpapírba csomagoltam, és a két végét a papír segítségével bezárom.


6.   Fogyasztás előtt sütőben melegítem. Éles késsel kettévágom. (a papír rajtamarad, így enni is könnyebb, de ha akarod szállítható)

Megjegyzés: A fűszerkeveréket NE sajnáld! Előre elkészíthető. Tortillát, pitát, arab kenyereket készen kapsz. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails