szerda

Mentás uborka-csicseriborsó saláta


A főtt csicseriborsó olyan a spájzomban, mint a tradicionálisoknál a szárazkolbász. Tudom a magyar ez utóbbira utazik, de én támogatom ezt az előrefőzött fehérjében és rostokban gazdag növényt. Azt abszolút nem értem, miért nem termesztik itthon, de ez talán egy másik bejegyzés témája lesz. Persze nem kapható mindenhol, de ha biztosra akarsz menni, menj be egy arab vagy egy török kereskedésbe, ott biztosra veheted, hogy lesz. Felhasználása nagyon egyszerű: konzervnyitó és egy szűrő segítségével hozzájutsz a főtt csicseriborsóhoz, mely általában sós léében van eltéve, tehát a sózással csak óvatosan!


Ez itt mind csicseriborsó:



Hidegen ajánlom:





Mentás uborka-csicseriborsó saláta – könnyű tartalom



Ez sem igazán recept, de manapság rászoktam arra, hogy egyszerűsége ellenére mindent lejegyzetelek, ami nagyon ízlik, mert később nem emlékszem rá. Érdemes akkor csinálni, mikor rendkívül friss, ropogós uborkához lehet hozzájutni (uborkaszezon), de természetesen gyakorlatilag egész évben készíthető, üdítő ámde fajsúlyos saláta.


Előkészítési idő:      10 perc
Főzési idő :                nincs
Mennyiség:              2 - 4  adag

Hozzávalók :

  • 1 doboz főtt csicseriborsó (400 g)
  • 1 nagyobb darab lilahagyma v. salott (édes)
  • friss uborka (mag nélküli)
  • 1 kis chili (elmaradhat)
  • ½ citrom leve + héja
  • olíva olaj
  • gránátalmaszirup/balzsamecet

friss fűszerek:

  • menta
  • petrezselyem



Elkészítés


1.    Az uborkát nagyon apró kockára vágom, a hagymát vékony szeletekre. Hozzáadom a lecsepegtetett csicserit, és ízlés szerint fűszerezem.
2.   Olívaolajat, fűszeres ecetet/balzsamecetet esetleg gránátalmaszirupot adok hozzá.
3.   A friss menta jól áll minden hozzávalóhoz.


Megjegyzés: Ez egy könnyű, ámde tartalmas étel. Kevés zsiradékot tartalmaz! Mediterrán.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails