kedd

Borban az igazság - rendezvénysorozat és JÁTÉK



Ezen a hétvégén gyakorlatilag mindegy merrefelé mozdultok, ez a rendezvény szembejön. Nem fesztivál. Olyan kezdeményezés, amit én nagyon klassznak tartok. Arra ösztönzi a kereskedőket, bolttulajdonosokat, vendéglősöket, kávéház és bisztrótulajdonosokat, hogy összefogva együtt vegyenek részt olyan programsorozatokban, mely szórakoztatja az erre járó budapestit, vidékit az ittélő és az idelátogató külföldieket. Remélem, minél többen részt vesznek majd és minél sokrétűbb folytatása is lesz, hogy méltó módon fejlődjön a vagány és csodaszép Budapest. 


Borban az igazság



2013. november 15. és 17. között Borban az igazság címmel gasztro- és kulturális rendezvényt szervez a Budapesti Bevásárló és Tematikus utcák (BUM), valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK).

A rendezvény számos művészeti értéket tartalmaz, de éppúgy megtalálhatók a szórakozás, kikapcsolódás elemei, képviselői is. A bor és a sajt két teljesen eltérő tőről fakadó élvezet, mégis kéz a kézben járnak: kialakult a szokás, az egyes borok sajtokhoz való társíthatósága.
Magyarország nagy borvidékeit hat különböző utcában jelenítjük meg.


Király utca:                                     Eger

Ráday utca:                                     Villány

Liszt Ferenc téren:                        Balaton (fiatal balatoni borászok, fiatal borok)

Mikszáth tér:                                  Alföld

Falk Miksa utca és környéke :     Magyarország első számú borvidéke, Tokaj

Bartók Béla út és környéke :       Etyek




Programok:


Borkóstoló, borbemutató


·          Gasztrobloggerek (Két cica konyhája, Mirelle konyhája, Ági főz és Nyárikonyha)
·         Jazz-est
·        Stand up comedy (in English)
·        Könyvbemutató
·        Kiállítás
·       Artisták
·       Különleges együttesek
·       Mennyei lakomák a bor és a sajt jegyében!


Várunk minden érdeklődőt november 15-16-17-én a Borban az igazság című programsorozaton! A programok többségén a részvétel ingyenes.
Keressétek a töklámpásokat, hogy megtalálják a rendezvénysorozatban résztvevő helyeket, vendéglátóegységeket!


Vegyetek részt játékunkon és keressék meg azokat a tök lámpásokat, melyek kódot rejtenek! Minden utcában csak egy helyszín töklámpása rejti a kódot! A legalább két kódot megfejtők (vagyis a három nap alatt legalább két különböző utcába ellátogatók) és beküldők részt vesznek nyereményjátékunkon, ahol értékes ajándékok kerülnek kisorsolásra! Egy-egy üveg bor és egy könyv, az ajándékok pontos listája hamarosan megtalálható a weboldalon és a facebook oldalon is!


Részletek a weboldalon: http://bevasarloutcak.hu/esemenyek/
A megfejtéseket a jatek@bkik.hu e-mail címre várjuk.



Holnap mindenképp gyertek ide vissza, mert a Nyárikonyha is játékot hirdet, melyen nagyon finom tokaji borokat fogunk kisorsolni, melyet szerencsés nyertesek a Szecesszió Kávéházban ( Bp. Honvéd u 2) vehetnek majd át!

a kávéház Facebook oldala




Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails