szerda

Csicseriborsós fasírt

A fasírt szó már önmagában sem hangzik valami túl jól. A tartalom, ami takar, az pedig sokszor egy kissé avitt, túl fokhagymás, ellenőrizetlen tartalom. Otthon csak nagyi csinálja, pedig érdemes hozzáfogni, és nem is kell hozzá sok olaj. Nálam pont ezért kizárólag az egyben sütött verzió jöhetett szóba, sőt ez alkalommal a húson is spóroltam és egy részét kiváltottam csicseriborsóval. Tőlem megszokott mediterrán fűszerezés és könnyedség. Próbáld ki!



Citromos fasírt csicseriborsóval


Előkészítési idő:      20 perc
Sütési idő :               40-50 perc (sütőtől is függ)
Mennyiség:              4  kis adag



Hozzávalók :

·      35 dkg darált hús (csirke, borjú, sertés)
·      ½ doboz főtt csicseriborsó
·      1 kis fej hagyma
·      2 gerezd fokhagyma
·      1 tojás
·      olaj

fűszerek

·      citromhéj
·      citromos bors
·      szárított fűszerek (arab, török)
·      1 ek ! friss kakukkfű
·      só, bors

Tetejére:

pár szem mandula


Elkészítés:

1.    A hagymát , fokhagymát felaprítom, kevés olajon megdínsztelem. Rádobom a szárított fűszereket.

2.   A csicseriborsó konzervnek kb. a felét a hagymával egy késes darálóban durvára mixelem. (nem kell pépesíteni)

3.   A darált húst 1 tojást hozzáadva alaposan összedolgozom a hagymás csicseriborsóval. Frissen reszelek rá egy kevés citromhéjat. Pihentetem – akár egy éjszakát – hogy az ízek összeérjenek.

4.   Egy kisebb méretű (lehetőleg fedővel rendelkező) hőálló formát vajjal/kevés olajjal kikenem, és belehelyezem a fasírtmasszát. Tetejét díszíthetem pár szem mandulával.

5.    180-190 fokos sütőben pirosra sütöm. Ez kb 45-50 perc.


6.   Fogyasztás előtt 20-30 percig pihentetem.

Megjegyzés: A csicseriborsó és a citrom megváltozatja a fasírtról kialakult véleményedet. Könnyű, üdítő ízek.  Hidegen is kitűnő! Tesztelve.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails