kedd

Sütőtökös csicseriborsókrém


Íme egy télen is vad színekben pompázó húsmentes kaja. Szilveszteri asztalra, vendégfogadásra pompás. Előre elkészíthető, és a nyárral ellentétben most senki nem bánja, hogy a sütőt is be kell kapcsolni hozzá.





Sült sütőtökös hummusz (csicserikrém)



Elkészítési idő:        10 perc
Sütési idő :               25 - 35 perc ( sütőtök)
Mennyiség:              4 adag



Hozzávalók :

2 csésze sütőtök (nagyobb kockákra vágva)
olívaolaj
2 – 3 fokhagymagerezd
1 doboz főtt csicseriborsó
½ citrom

fűszerek :
oregánó, rozmaring, római kömény
chili

tálaláshoz :
olívabogyó
petrezselyem


Elkészítés:

1.    Melegítsd a sütőt 180 fokra.

2.   A sütőtököt hámozd meg, és vágd nagyjából egyforma darabokra. (ez az egyenletes sütés miatt fontos) Sózd meg és szórd meg a szárított fűszerekkel.

3.   Tedd egy kiolajozott sütőlapra, és 30 perc alatt süsd puhára. Közben a csicseriborsót csöpögtesd le. A fokhagymát egy kis serpenyőben, olívaolajon puhítsd meg. (lassú hőfokon)

4.   Egy mixerbe tedd bele a csicseriborsót és pépesítsd. Tedd hozzá az időközben lehűlt sült sütőtököt, kevés citrom vagy limelevet (használhatsz citormot is) és tetszés szerinti mennyiségben sült fokhagymát. (ebből megtarthatsz egy keveset, és rálocsolhatod a végén)

5.    Olívabogyó (fekete) jól mutat rajta és persze a szokásos pita/pirított rozskenyér sem maradhat el mellőle.

Megjegyzés: ötletadó : ez a blog.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails