vasárnap

Zöldborsós juhtúrós tagliatelle


Ez egy zseniális tészta, melyben minden a tavaszra emlékeztet. Amíg a tészta fő, elkészítheted a kellemesen sós zöldborsót és 20 perc alatt tálalhatsz!

És persze még ennél is zseniálisabb, hogy ezt bármikor elkészítheted, mert zöldborsó egész évben kapható, és fagyasztott verziója sem megvetendő. Persze évente egyszer ennek is megvan a hangulata : a borsó meg a héja…



Zöldborsós juhtúrós tagliatelle



Előkészítési idő:         10 perc
Mennyiség:                 4 adag
Főzési idő:                  10 perc


Hozzávalók

320 g olasz tészta
1 kis doboz tejföl
100 g juhtúró
4 szelet bacon v. sonka
200 g friss zöldborsó
20 g vaj
1 darab mozzarella (100 g)
bors
friss bazsalikom



Elkészítés :

1.     Forrald fel a tésztafőző vizet egy nagy lábasban. A tejfölt keverd krémesre a juhtúróval.

2.     Egy serpenyőben lassú tűzön kevés vaj hozzáadásával süsd meg a csíkokra vágott bacont vagy sonkát. A végén dobd rá a zöldborsót, rázd össze és 1 perc múlva vedd le a tűzről. Fedd le és tedd félre.

3.     A megfőtt tésztát szűrd le, add hozzá a krémes juhtúrót és a baconös zöldborsót és jól keverd össze.

4.     A tetejére tépkedj a friss mozzarellából és a bazsalikomlevelekből.


Tipp : A tésztafőző vízbe mindig rakj sót! Ha a hozzávalók sót tartalmaznak (sajtok, juhtúró, bacon stb.) akkor csak a végén finomíts az ízeken.


Ez a receptem megjelent ezen az oldalon is.
Zöldborsós ételekből szemezgethetsz a DanOn recepttárban is.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails