Ázsiai alapanyagok,fűszerek

szójaszósz  (soy sauce)
halszósz  (fish sauce)
bambusz (bamboo)
chili, chilipehely
jázminrizs (jasmine rice)
kardamon - cardamon
kínai rizsecet - (rice vinegar)
kínai bordáskel (bok choy)
koriander gyökér/levél (cilantro roots, leaves)
kókusztej,krém (coconut milk,cream)
gyömbér (ginger)
fokhagyma -garlic

currykrém - curry paste
citromfű - lemongrass

osztrigaszósz (oyster sauce)
szecsuáni bors (sichuan pepper)
wok
keverőlapát, szeletelő bárd

Mielőtt még bárki megfedne, hogy ázsiai alapanyagokat népszerűsítek, miközben tudatos vásárlásról papolok, én úgy gondolom a kettő jól megfér egymás mellett. Próbálok helyi, friss alapanyagokból főzni, de nem vagyok elvakult. Szeretem a nemzetközi konyhát, különösen az ázsiat. Rendkívül egészségesnek tartom a wokban való keverve-sütés (stir-fry) technikát, mely során az alapanyagokat nagyon kevés ideig éri hőhatás.
Fűszerek nélkül nincs étel, és valljuk be őszintén itthon a friss zöldfűszereken, fűszerpaprikán, ás fűszerköményen kívül még sok olyan fűszer van, amit szeretnénk  használni!
Só nincs Magyarországon, és bors sincs. Gondolom erről senki nem szeretne lemondani.
A fenti lista távolról sem teljes, nem mindenről került fel fotó. Folyamatosan bővül, és később rendszerezésre kerül. Sokan érkeznek a blogra ilyen érdeklődéssel, így nekik lehet, hogy hasznos ez az oldal.
Ez egy amolyan "shortlist". 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails